Kampung Mari FotoPage
From the eyes of 'insan' called kampung boy
By: kampung boy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jan-2007 07:38 Email | Share | | Bookmark
Doyan ohh Doyan....

Inilah tujuan utama kita...
Tinggi la plak... Takkan nak jolok kot...
Yaaa... Serbuu....!!!!
View all 12 photos...
Last weekend ada kerja kat HATL Lumut. IP address scheme change la konon. On the way balik, ikut Kg Gajah. Udahhh... Deme sume sibuk ajok makan deghoyan. Nak makan kat tepi jalan yg ada suasana kampung ... Iyerlaa... Semuanya dah ngaku orang KL. Heheehehe.....

-kampungboy-




Monday, 18-Dec-2006 03:19 Email | Share | | Bookmark
Perwira

Pahlawan negara....
Ada yg terkorban dan tercedera....
Demi berjuang mempertahankan...
View all 6 photos...
Saturday bosan. Pergi tugu negara yg tak pernah teman pergi sejak mula jejak kaki ker Lembah Kelang. Selama nie tengok dalam TV jer. Hebat sungguh...

Istana Negara... Selama nie lalu kat tepi jalan jer. Singgah sekejap. Ingatkan pengawal berkuda. Tapi terlambat.. Kuda letih berdiri. Lagipon hari dah petang.... Sebelum nie tak pernah tau pon yg depan istana negara tu kawasan larangan. Selepas pukul 6.30 petang dah tak boleh duduk situ... Hehehehe....

Kepada kengkawan yang dah lama duduk Lembah Kelang nie, sesekali melawat la tempat-tempat nie. Nanti takut janggal pulak sebab orang kampung yang jejauh semua dah sampai, kita yang kat depan mata tak pernah sampai... Hahahahaha ....

-kampungboy-




Friday, 15-Dec-2006 09:44 Email | Share | | Bookmark
Paintball 1st Edition

Check your weapons...
Ready......
Get settttttt........
View all 9 photos...
Dah lama tak update. Berbulan rasanya.. Lepas trip to Cameron, lense rosak, hantar repair, tak ambik ambik for almost 4 months. Kengkawan semua dah berapi suruh update nie. Update kali nie KHAS buat cikeasy and saycheese. Siap korang. Lepas nie aku akan update sesaja...

-kampungboy-




Quote:
Easy - Alaaa kena sabar la wak. Kan dah update tuh... hehehe
Saycheese - Gambor ko nak ada cemana kalau time tu ko takder....
Edoras - Memang best pon main paintball nie. Silap haribulan boleh ketagih...


Thursday, 29-Jun-2006 12:58 Email | Share | | Bookmark

Resort like..... tapi hakikatnya...
Hospital Baru... Tapak kerja....
Tertarik kat 'ball bearing' besar nie...
View all 10 photos...
Dah lama tak update nie... Tiada masa dan kesempatan. Agak sibuk kebelakangan nie... .. Gambar yg ada nie dah lama ambik. My second trip to Cameron in May. Dulu seronok jugak kalau nak pi Cameron nie. Tapi kalau dah selalu pergi bosan jugak....

Well... Welcome for all comments that can assist me to improve my skills. Hehehe

-kampungboy-




Friday, 19-May-2006 08:21 Email | Share | | Bookmark
Aduhhh..... lensa

ISO200 @ f5.6 1/60 sec
ISO200 @ f5.6 1/20 sec
ISO200 @ f5.6 1/30 sec
View all 6 photos...
Been to Cameron Highlands yesterday. Baru shot beberapa keping gambar, sekali my Prime Lens jem. Focusing tak bulih. Manual tak bulih, auto lagi lar... Arghh Tension...

Ohh my 100mm Macro. Sent to service today. Dunno how much will it cost.

-kampungboy-




Quote:

easy - Hahaha cikeasy. Aku tau ko teringin nak beli. Apa tunggu lagi. Beli cepattt.....
mypokcik - gerenti dah takder laa.. itu yg merana tuh..
Yu$rii - kalau boleh bagilar tips nak menyummykan dia. Saya nie umpama buah cempedak di luar pagar...
Mr Tarantula - hehehe... Alaa Insya Allah satu hari nanti ader lar tuh.
Azli Jamil
- Actually I'm also do not know what is the most appropriate setting for this kind of shot. It actually a trial and error shot for me. Appreciate if you could give some advice on using the proper setting. Not just this kinda shots but also most of the potraits shots that you've taken before....
Rolandhashim - Yup.. The lense f=2.8. Ooo begitu petua nyer yer. Thanks bro for the tip. Akan dieksperimen lagi nanti...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net